STIKLESTAD 26. til 28. juli

 

Vi kommer nærmere tilbake til denne turen

SOMMERTUR MED BESØK TIL LIV OG SIGMUND SMØRHOLM

Denne turen er planlagt til siste halvdel av juni. Vi kommer nærmere tilbake til dag og program

Spennende og lærerik tur til Svinviks arboret, Todalen 21. juni

Vi besøkte i går museumshagen Svinviks arboret ved Todalsfjorden. Hagen er mest kjent for sin store  rhododendron samling. Vi ble møtt av våre medlemmer Dordi og Sjur Fedje som har fritidsbolig i Todalen og dette var veldig hyggelig. Vi fikk deretter orientering om historien til hagen og nydelig kake og kaffe.

Mesteparten av rhododentronen var nå avblomstret, men hagen har også mange andre spennende vekster. Etter å ha ruslet i hagen kjørte vi til Todalen, på veien ble vi guidet av Dordi Fedje som hadde avtalt at vi skulle få informasjon om Gamle Talgø fabrikker. Dette var en svært spennende historie som fortalte om mye slit og motgang fra fabrikken startet i 1899, men med stort pågangmot og arbeidslyst har de stadig klart alle nødvendige omstillinger. Vi hadde en fantastisk flink og kunnskapsrik sjåfør og mange medlemmer som bidro med lokal informasjon så dagen var svært vellykket.

TUR TIL TORREMOLINOS I SPANIA 22. OKTOBER TIL 1. NOVEMBER 2018

Det ble denne gangen 44 deltakere. Ledergruppa var spente på hvordan dette skulle gå, men det viste seg å være ubegrunnet bekymring. Det var en fantastisk flott gruppe som raskt ble kjent med hverandre og dagene gikk fort. 

Den første uka kunne vi kose oss på stranda eller ved bassengene, dra på turer osv. De siste dagene ble kjøligere og da vi var i Alhambra måtte endel av reiseklærne tas fram. Deltakerne tok turer til nærområdet på egen hånd, vi la opp til fellesturer til Gibraltar, Alhambra og  Sjømannskirken El Campanario i Calla Honda. 

På kveldssamlingene ble det bl.a. orientert om de forskjellige stedene vi besøkte,, slagrammede og pårørende orienterte om sine erfaringer, Kalle Røsok leste  bl.s. fra egen skrevet novelle.. i tillegg ble det litt trim med instruktør Ottar Befring. 

Vi takker alle deltakerne og Kunnskapsreise for en fantastisk vellykket tur 

I samarbeid med Kunnskapsreise arrangerer vi tur til Torremolinos. Vi reiser fra Molde til Malaga 22.10.18 og skal bo på Blue Sea Gran Hotel Cervantes. Hotellet ligger sentralt og stille til i Torremolinos som er en forstad til Malaga. Det er lett og kort vei til stranda. Hotellet har et stort og fint uteområde med flere badebassenger. Det er også basseng og solplasser på taket og hotellet har spa- og fitnessavdelinger.

 

Torremolinos er et godt utgangspunkt for flere verdenskjente severdigheter som også er på verdensarvlisten. Dersom det er interesse for turer kan vi arrangere utflukter.

På våre turer har vi hatt sosiale samlinger om kveldene og våre gjester har satt stor pris på disse samlingene.

Både utfluktene og samlingene er frivillige.

 

Prisen for vår tur er 11 200 kr. Våre medlemmer får et tilskudd på 1 500 kr per person. I denne prisen ligger fly tur/retur Molde/Malaga, transitt fra flyplass til hotellet, full pensjon, frokost, lunsj og middag.

Utsikt i Malaga på vår tur til Torremolinos i 2014

Gerd Helga Nygjerde, Kunnskapsreise til høyre og Inger R. Bloch NFS Molde og omegn. To av våre reiseledere i 2014.