STIKLESTAD 26. til 28. juli

 

 

Vi var 32 personer som reiste fra Molde i egen buss til Trondhein 26. juli i et fantastisk sommervær. Oppholdet på Scandic Lerkendal svarte til forventningene. Neste dag gikk turen til  Stiklestad der vi skulle se Spelet om heilag Olav. Dette er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad i året 1030. Denne dagen var det ca 34 grader hele dagen på Stiklestad og vi kunne overvære dette sterke spelet på en fantadtisk varm sommerkveld. Det var godt å komme tilbake til Scandic Lerkendal senere på kvelden etter en opplevelsesrik dag. Neste dag startet hjemreisen, vi hadde en fantastisk lunsj på Bortistua i Storlidalen og fikk derettet omvisning og orientering om Bortistua. 

Alle deltakerne opplevde turen som svært vellykket! Kunnskspsreise ved Gerd Helga og Lidvar Nygjerde har hatt ansvaret for forberedelsene og endel av gjennomføringen av turopplegget! Tusrn takk for en vellykket tur til alle deltakere og "hjelpere"

SOMMERTUR MED BESØK TIL LIV OG SIGMUND SMØRHOLM

Vi hadde en fantastisk kjekk og hyggelig tur der vi var inviterte til Liv og Sigmund Smørholm. Været viste seg fra sin beste side og hagen til Liv og Sigmund imponerte oss alle. Her var det stor kreativitet og utrolig mange planter og det hele vitnet om at det var og stadig ble brukt mange arbeidstimer.  I disse vakre omgivelsene ble 30 gjester ønsket velkommen med nystekte sveler og kaffe. Det vsr også ordnet med underholdning. Det ble senere tur på Svevestien  og Hågå for å se Marmorormen. Dagen ble avsluttet hos Liv og Sigmund med Soddsuppe og dessert. Vi kunne reise hjem og ha med oss minnet om en fin og innholdsrik sommerdag! 

Tusen takk til Liv og Sigmund for en fantastisk dag💚

Spennende og lærerik tur til Svinviks arboret, Todalen 21. juni

Vi besøkte i går museumshagen Svinviks arboret ved Todalsfjorden. Hagen er mest kjent for sin store  rhododendron samling. Vi ble møtt av våre medlemmer Dordi og Sjur Fedje som har fritidsbolig i Todalen og dette var veldig hyggelig. Vi fikk deretter orientering om historien til hagen og nydelig kake og kaffe.

Mesteparten av rhododentronen var nå avblomstret, men hagen har også mange andre spennende vekster. Etter å ha ruslet i hagen kjørte vi til Todalen, på veien ble vi guidet av Dordi Fedje som hadde avtalt at vi skulle få informasjon om Gamle Talgø fabrikker. Dette var en svært spennende historie som fortalte om mye slit og motgang fra fabrikken startet i 1899, men med stort pågangmot og arbeidslyst har de stadig klart alle nødvendige omstillinger. Vi hadde en fantastisk flink og kunnskapsrik sjåfør og mange medlemmer som bidro med lokal informasjon så dagen var svært vellykket.

TUR TIL TORREMOLINOS I SPANIA 22. OKTOBER TIL 1. NOVEMBER 2018

Det ble denne gangen 44 deltakere. Ledergruppa var spente på hvordan dette skulle gå, men det viste seg å være ubegrunnet bekymring. Det var en fantastisk flott gruppe som raskt ble kjent med hverandre og dagene gikk fort. 

Den første uka kunne vi kose oss på stranda eller ved bassengene, dra på turer osv. De siste dagene ble kjøligere og da vi var i Alhambra måtte endel av reiseklærne tas fram. Deltakerne tok turer til nærområdet på egen hånd, vi la opp til fellesturer til Gibraltar, Alhambra og  Sjømannskirken El Campanario i Calla Honda. 

På kveldssamlingene ble det bl.a. orientert om de forskjellige stedene vi besøkte,, slagrammede og pårørende orienterte om sine erfaringer, Kalle Røsok leste  bl.s. fra egen skrevet novelle.. i tillegg ble det litt trim med instruktør Ottar Befring. 

Vi takker alle deltakerne og Kunnskapsreise for en fantastisk vellykket tur 

I samarbeid med Kunnskapsreise arrangerer vi tur til Torremolinos. Vi reiser fra Molde til Malaga 22.10.18 og skal bo på Blue Sea Gran Hotel Cervantes. Hotellet ligger sentralt og stille til i Torremolinos som er en forstad til Malaga. Det er lett og kort vei til stranda. Hotellet har et stort og fint uteområde med flere badebassenger. Det er også basseng og solplasser på taket og hotellet har spa- og fitnessavdelinger.

 

Torremolinos er et godt utgangspunkt for flere verdenskjente severdigheter som også er på verdensarvlisten. Dersom det er interesse for turer kan vi arrangere utflukter.

På våre turer har vi hatt sosiale samlinger om kveldene og våre gjester har satt stor pris på disse samlingene.

Både utfluktene og samlingene er frivillige.

 

Prisen for vår tur er 11 200 kr. Våre medlemmer får et tilskudd på 1 500 kr per person. I denne prisen ligger fly tur/retur Molde/Malaga, transitt fra flyplass til hotellet, full pensjon, frokost, lunsj og middag.

Utsikt i Malaga på vår tur til Torremolinos i 2014

Gerd Helga Nygjerde, Kunnskapsreise til høyre og Inger R. Bloch NFS Molde og omegn. To av våre reiseledere i 2014.